Lliurament de premis XII Concurs Científic

Trinitarias Valencia > Actualidad > Lliurament de premis XII Concurs Científic

 

 

Per mitjà de la declaració de l’Assemblea General de les Nacions Unides d’aquest Any Internacional, l’ONU reconeix la importància que la Llum i les Tecnologies basades en la Llum tenen en la vida dels ciutadans del món, en el desenrotllament de la societat i en els reptes a què s’enfronta la Humanitat. La llum juga un paper fonamental en la nostra vida quotidiana. Ha revolucionat, entre altres aspectes, la medicina o la manera de fabricar productes i ha possibilitat el desenrotllament d’Internet.

Durant segles, la llum i les seues aplicacions han constituït un element d’unió que transcendix totes les fronteres, no sols les geogràfiques sinó també les de naturalesa cultural, o d’edat. La llum constituïx, així mateix, un tema enormement atractiu a l’hora de motivar diferents aspectes docents. En este sentit, l’augment de la consciència mundial sobre la difusió i ensenyança de la ciència, en particular la relativa a la llum i les seues tecnologies, és essencial per a abordar reptes com el desenrotllament sostenible i la millora de la qualitat de vida degut al seu impacte directe en àrees com l’energia, l’agricultura, la salut o l’educació.

“El nostre desig és que hàgeu disfrutat ampliant els vostres coneixements en este camp tan interessant per a la Ciència i la Tecnologia; però també ens agradaria que vos servira encara més, a l’estil de l’afirmació de Sant Bonaventura: “La naturalesa és una escala que ens conduïx a Déu”.”

Ressona d’una manera especial en el nostre esperit la paraula “llum”, ja que, coneixent des d’una perspectiva científica l’extraordinària importància de tots els fenòmens relacionats amb ella, podem endinsar-nos en el simbolisme que tanca el seu so quan Jesús de Natzaret diu de si mateix: “Jo sóc la llum del món”.

Si aprenguérem més i millor de la naturalesa de les coses! ; mentres és de nit i tot està fosc, moltes vegades podem confondre’ns en les nostres interpretacions respecte a l’entorn, és una corda o una serp el que veiem en el sòl?, el que s’acosta, és un amic o un enemic?; en canvi, mentres és de dia, no podria ocórrer res semblant, al contrari, tot apareix com és. Açò mateix succeïx també amb la nostra ànima, per això és tan important deixar que entre la Llum.”

“Els nostres ulls ens permeten descobrir la bellesa de tot el que ens rodeja perquè actuen les seues cèl·lules especialitzades en la captació d’estímuls lluminosos; però la bellesa, la bellesa que esglaia per la seua exuberància, es capta amb l’esperit. No ens basta la mirada científica; amb ella busquem un coneixement sistemàtic de la realitat, però no podem perdre la perspectiva d’una mirada més àmplia que completa la nostra visió del món, esta mirada és la de l’Esperit.”

“Moltes gràcies per la vostra participació amb el desig que aquest treball vos haja ajudat a créixer com a persones”

 

Alumnat premiat 

 

Galería de fotos

Leave a Reply