Font Roja Alcoi

Trinitarias Valencia > Actualidad > Font Roja Alcoi

La visita que realitzem, el passat dia 13 de Novembre del 2014, els alumnes de 1ºA de Batxillerat de Ciències, al carrascar de la Font Roja, va ser un màgic retrobament amb la naturalesa característica de la Comunitat Valenciana.

La visita que realitzem, el passat dia 13 de Novembre del 2014, els alumnes de 1ºA de Batxillerat de Ciències, al carrascar de la Font Roja, va ser un màgic retrobament amb la naturalesa característica de la Comunitat Valenciana. Este últim exemplar de bosc mediterrani mixt es troba entre els límits d’Alcoi i Ibi, delimitada per uns paratges muntanyosos que proporcionen magnífiques vistes.

 El motiu principal de la nostra visita al Parc Natural de la Font Roja, va ser veure la bellesa del carrascar pels colors ataronjats, groguens i tot tipus de marrons, que sorgixen a la tardor degut a la falta de clorofil·la en els fulls dels arbres.

 Després d’abaixar de l’autobús ens dirigim al mirador que hi havia junt amb el centre de visitants i el nostre monitor, Jordi, ens va explicar els límits naturals del paratge de la Font Roja per exemple al nord-est es veia el transcurs del  riu Serpis serpentejant fins a Gandia, al sud el Menejador i al nord Moncabrer i la Serra de Mariola.

 Després de l’explicació de Jordi sobre la història de la Font Roja i l’ermita que hi havia al costat de la font, ens dirigim a veure el bosc. Una vegada allí ens van informar del tipus de fauna: porc senglar, geneta, conill, etc; i flora de la zona local on són característics arbres com les carrasques, roures, aurons, fleixos, coixí de monja…

La visita va finalitzar quan pugem al Menejador per dos motius: per a menjar, i per a contemplar les vistes de les distintes valls que rodegen la seua cima a una altitud de 1.356m.

 En resum, esta eixida va ser una gran experiència que ens va ajudar a conscienciar-nos de la importància de cuidar i preservar els paratges naturals.

 GALERIA DE FOTOS

Leave a Reply