FESTA DE S. JOAN BAPTISTA DE LA CONCEPCIÓ

Trinitarias Valencia > Actualidad > FESTA DE S. JOAN BAPTISTA DE LA CONCEPCIÓ

Sant Joan Baptista de la Concepció és el Reformador de l’Ordre Trinitària.(1561-1613)

Sant Joan Baptista de la Concepció és el Reformador de l’Ordre Trinitària.(1561-1613)

Naix en Almodóvar del Camp (Ciudad- Real). Fill de pares cristians que van hostatjar en sa casa Santa Teresa d’Àvila, en una de les seues corregudes.

En eixa circumstància la santa li va dirigir estes paraules a sa mare:

“La vostra mercé., patrona, té ací un fill que serà gran sant, advocat de moltes ànimes i reformador d’una gran cosa que es veurà”.

Va ingressar en l’Ordre Trinitària en 1580. Va ser ordenat sacerdot en 1585. Tenia grans qualitats per a la predicació induint a la conversió a molts dels seus oients. La crida forta del Senyor la va tindre en Ecija, els primer dies del mes de febrer de 1596. Fa vot de fer-se apartat en el transcurs d’una horrorosa tempestat, i queda a l’eixir d’ella lligat amb un vot. A partir d’ací comencen els problemes.

Va passar a Valdepeñas per a iniciar la Reforma. En 1596 va començar la Reforma trinitària, quatre segles després de la seua fundació. Més avant decidix anar a Roma a demanar del Papa el Breu de la Reforma. Va patir grans dificultats de qualsevol tipus. Després d’innumerables dificultats aconseguix del Papa Clemente VII el tan desitjat Breu de la Reforma el 20 d’agost de 1599.

De nou a Espanya el nostre Sant reformador es dedica amb afany i ardor a la implantació de la Reforma trinitària. Funda cases, i rep nous candidats. Els seus pilars són l’oració, esperit de sacrifici i pobresa, i gran zel apostòlic. Enmig de tants treballs, encara troba temps per a escriure nou toms de doctrina i nombroses cartes i sermons fruit de la seua activitat com a escriptor. La seua hora final li sorprén a Còrdova. Expressa: “Bé sabeu Senyor que he fet quant he pogut”. Als seus fills els diu. “ Fills meus, no s’afligisquen, en el cel els serviré millor” va entregar la seua ànima al Senyor a Còrdova als 51 anys d’edat el dia 14 de febrer de 1613. Pau VI el va canonitzar i la seua festa se celebra el 14 de febrer.

Els seus restes es veneren a Còrdova

 

Leave a Reply