MASTERCLASS FÍSICA DE PARTÍCULES

Trinitarias Valencia > Actualidad > MASTERCLASS FÍSICA DE PARTÍCULES

 

El dia 26 de març, tres alumnes de física de 2n de Batxillerat i la profe, hem participat en l’activitat “Masterclass Física de partícules”, organitzada per l’Institut de Física Corpuscular de València, IFIC (Universitat de València).

 

El dia 26 de març, tres alumnes de física de 2n de Batxillerat i la profe, hem participat en l’activitat “Masterclass Física de partícules”, organitzada per l’Institut de Física Corpuscular de València, IFIC (Universitat de València).

Ha començat amb unes xarrades teòriques en la Facultat de Física per a aprendre com és la investigació en física de partícules. A continuació hem realitzat un exercici per ordinador utilitzant dades reals del LHC, el gran accelerador de partícules del CERN, per a analitzar les col·lisions de protons i poder identificar les partícules de les quals estan compostos i a més hem buscat la presència del bossó de Higgs.

Després ens han convidat a menjar en la ETSE (Escola tècnica superior d’enginyeria).

La jornada ha acabat amb una posada en comú dels nostres resultats amb estudiants d’altres centres d’investigació a Suïssa, França i Geòrgia, a través de videoconferència, i en connexió amb dos investigadors del CERN que ens han fet preguntes i contestat a les nostres curiositats.

 

Les opinions dels nostres alumnes:

M’ha agradat molt l’experiència de la Masterclass, perquè he pogut descobrir més coses sobre l’estructura de l’àtom de la mà de professionals que estudien aquest tema.

A més, hem passat una jornada estupenda per la facultat de Física i el IFIC, on ens han ensenyat les instal·lacions i el seu mètode de treball.

Per al meu el més emocionant ha sigut la videollamada al CERN juntament amb altres instituts d’investigació d’Europa. Els investigadors del CERN ens van fer preguntes i ens van explicar l’experiment ATLES.

Javier del Horno Rodríguez

 

Aquesta pràctica ha sigut molt original i diferent de les altres. Hem treballat amb dades reals i ens hem posat en contacte amb investigadors del CERN i amb estudiants d’altres països que han realitzat les mateixes pràctiques que nosaltres. Una experiència nova i enriquidora.

Rubén Montagud Andreu

 

Ha sigut una experiència diferent i interessant. Hem aprés molt de sobre el món de la investigació.

M’ho he passat molt bé.

Claudia Fernández Dasi